VELT Kinrooi
  • Home
  • Kalender
  • Activiteiten
  • Recepten
    • Groenten
    • Noten en zaden
    • Fruit
    • Wildpluk en champignons
  • Varia
  • Contact
  • Meer
    • Home
    • Kalender
    • Activiteiten
    • Recepten
      • Groenten
      • Noten en zaden
      • Fruit
      • Wildpluk en champignons
    • Varia
    • Contact
VELT Kinrooi
  • Home
  • Kalender
  • Activiteiten
  • Recepten
    • Groenten
    • Noten en zaden
    • Fruit
    • Wildpluk en champignons
  • Varia
  • Contact

Fruit

Appel

Kweepeer

Kweepeer

Appel-gemberdrank

Gedroogde appels



Kweepeer

Kweepeer

Kweepeer

Gebakken kweepeer

Rabarber

Kweepeer

Rabarber

Rabarbercheesecake

Appel

Warme appel-gemberdrank

Warme appel-gemberdrank

Warme appel-gemberdrank

Ingrediënten: 

  • 1 liter appelsap 
  • 1 el geraspte gember 
  • 1 theelepel kardemom 
  • 1 flinke theelepel kaneel. 


Bereiding: 

15 minuten laten koken, daarna door zeef afgieten en je hebt een heerlijk verwarmend winters drankje 


Bron: OERsterk koken van Jolanda Dorenbos en drs. Richard de Leth (Welzijnspraktijk THANDA)

Gedroogde appeltjes

Warme appel-gemberdrank

Warme appel-gemberdrank

Bereiding:  

  1. appels wassen 
  2. klokhuis er uit 
  3. snijden in plakken van ½ cm 
  4. 4 à 5 uur in het droogapparaat tot ze, als je een handje samenknijpt, niet meer aan elkaar plakken. 

Naar boven

Kweepeer

Gebakken kweepeer

Ingrediënten: 

  • 750 g kweepeer 
  • 1/2 tl kaneel 
  • 50 g rietsuiker 
  • 200 g slagroom 
  • 1 vanillestokje 
  • 1 tl vanillesuiker 


Bereiding:  

  1. Met een theedoek grondig de pluizen van de kweepeer verwijderen, wassen, halveren en de kern verwijderen.  
  2. De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden, boven en onder. 
  3. Een bakplaat met bakpapier bekleden. 
  4. Kaneel met de suiker vermengen. 
  5. De kweeperen met de gehalveerde kant naar beneden op de bakplaat leggen. 
  6. De bakplaat in het midden van de oven plaatsen en de vrucht 30 tot 50 minuten bakken (hangt af van de grote van de vrucht)  
  7. Het vruchtvlees dient gaar te zijn 
  8. Slagroom kloppen 
  9. Het vanillestokje opensnijden en het merg door de slagroom roeren 
  10. De kweepeer serveren met de slagroom en kaneelsuiker. 


Bron: Welzijnspraktijk THANDA

Naar boven

Rabarber

Rabarber cheesecake

Ingrediënten:

  • 200 g zachte boter
  • 350 g suiker
  • zout
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 125 g havervlokken
  • 80 g gemalen amandelen (met pel)
  • 125 g + 1 el bloem
  • 500 g schoongemaakte rabarber
  • 200 g kwark
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • evt. poedersuiker om te bestuiven


Bereiding: 

  1. Klop 200 g boter, 100 g suiker en een snuifje zout met de mixer romig. Roer 1 ei  en 2 eierdooiers één voor één erdoorheen. 
  2. Meng de havervlokken, de amandelen en 125g bloem, kneed ze met de deeghaken van de mixer door het botermengsel.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C; heteluchtoven 175°C; gas stand 3)
  4. Vet een springvorm in ( 26 cm). Bekleed de vorm met het deeg en  druk het bij de rand ca. 2 cm omhoog. Steek de bodem met een vork  meerdere keren in. Bak de bodem ca. 15 ' in de oven
  5. Maak de rabarber schoon en snijd hem in stukken van ca. 3 cm lang.  Breng de rabarber met 4-5 el water en 100 g suiker aan de kook. Laat de  rabarber goed uitlekken en afkoelen.
  6. Roer de kwark, 150 g suiker, de vanillesuiker, 1 el bloem, 2  eieren en de melk met de mixer glad. Klop de slagroom stijf en spatel  hem door het kwarkmengsel.
  7. Verdeel de rabarber over de bodem en bedek hem met het kwarkmengsel.
  8. Bak het geheel bij dezelfde temperatuur nog 30-40'. Laat in de vorm afkoelen en bestuif met de poedersuiker.
  9. Serveer met slagroom.


Bron: Riny Jetten (koken & genieten)

Naar boven

Copyright © 2025 velt-kinrooi.be - Alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van cookies.

We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.

AfwijzenAccepteren