VELT Kinrooi
  • Home
  • Kalender
  • Activiteiten
  • Recepten
    • Groenten
    • Noten en zaden
    • Fruit
    • Wildpluk en champignons
  • Varia
  • Contact
  • Meer
    • Home
    • Kalender
    • Activiteiten
    • Recepten
      • Groenten
      • Noten en zaden
      • Fruit
      • Wildpluk en champignons
    • Varia
    • Contact
VELT Kinrooi
  • Home
  • Kalender
  • Activiteiten
  • Recepten
    • Groenten
    • Noten en zaden
    • Fruit
    • Wildpluk en champignons
  • Varia
  • Contact

Heb je een van deze recepten uitgeprobeerd? Stuur ons een foto om het recept te illustreren.

Heb je een van deze recepten uitgeprobeerd? Stuur ons een foto om het recept te illustreren.

Heb je een van deze recepten uitgeprobeerd? Stuur ons een foto om het recept te illustreren.

Heb je een van deze recepten uitgeprobeerd? Stuur ons een foto om het recept te illustreren.

Heb je een van deze recepten uitgeprobeerd? Stuur ons een foto om het recept te illustreren.

Heb je een van deze recepten uitgeprobeerd? Stuur ons een foto om het recept te illustreren.

Wildpluk, paddestoelen

Paddestoelen

Paddestoelen

Paddestoelen

Pasta met grotchampignons, spinazie, zongedroogde tomaten

Vlier

Paddestoelen

Paddestoelen

Vlierbloesemsiroop

Wildpluk

Paddestoelen

Wildpluk

Wildpluktips

Paddestoelen

Pasta met grotchampignons, spinazie, zongedroogde tomaten

Voor 4 personen 

Ingrediënten :

  • 225 ml groentebouillon  
  • 12 zongedroogde tomaten 
  • 200 g volkoren/spelt pasta  
  • 250 g grotchampignons of kastanjechampignons 
  • rode ui 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1 rode peper, fijngesneden 
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt 
  • 300 g verse spinazie 


Bereiding:

  1. Breng de groentebouillon aan de kook in een pannetje. Haal van het vuur. Laat de zongedroogde tomaten 15 minuten in de bouillon weken. Giet af, bewaar de bouillon en hak de tomaten grof. 
  2. Kook de pasta volgens aanwijzing op het pak en giet af. 
  3. Bak de champignons, voeg rode ui, peper en knoflook toe.  
  4. Matig het vuur en voeg de spinazie toe, laat alles onder goed mengen slinken.  
  5. Giet de bouillon erbij en roer de gehakte zongedroogde tomaten erdoor. Kook 2 minuten door, tot alles goed verhit is.  
  6. Schep de pasta erdoor.  
  7. Als extra kun je een handvol kort geroosterde hazelnoten aan toevoegen. 


Bron: Welzijnspraktijk THANDA

Naar boven

Vlier

Vlierbloesemsiroop

Ingrediënten: 

  • +/- 20 vlierbloemen 
  • 20 g citroenzuur 
  • 750 g suiker 
  • 1 l water 


Bereiding: 

  1. Doe de bloemen in het water. 
  2. Voeg het citroenzuur toe en laat 24 uur trekken. 
  3. Zeven en opkoken met suiker. 


Bron: Tiny 

Naar boven

Wildpluk (schuif de foto naar rechts om te bladeren)

Hop

  • Eetbaar: nieuwe scheutjes tot het zachte gedeelte, topjes
  • Bereiding:  Beetje aanstoven, zout toevoegen (wilde asperge), Rauw in een slaatje, omelet, Thee maken met de bolletjes om gemakkelijk te slapen
  • Smaak: spinazie  


Naar boven

Copyright © 2025 velt-kinrooi.be - Alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van cookies.

We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.

AfwijzenAccepteren